1
Vote

New-SPConfigurationDatabase : Could not find stored procedure 'sp_dboption'.

description

Using the latest version and getting the following error when creating farm config db:
Checking farm membership for SP01 in "SP01_Config"...

 - Attempting to join farm on "SP01_Config"...
 - No existing farm found.
 - Creating config database "SP01_Config"...
New-SPConfigurationDatabase : Could not find stored procedure 'sp_dboption'.
At C:\SP\AutoSPInstaller\AutoSPInstallerFunctions.ps1:970 char:40
+             New-SPConfigurationDatabase <<<<  -DatabaseName "$configDB" -Data
baseServer "$dbServer" -AdministrationContentDatabaseName "$centralAdminContent
DB" -Passphrase $secPhrase -FarmCredentials $farmCredential
    + CategoryInfo          : InvalidData: (Microsoft.Share...urationDatabase: 
   SPCmdletNewSPConfigurationDatabase) [New-SPConfigurationDatabase], SqlExce  
  ption
    + FullyQualifiedErrorId : Microsoft.SharePoint.PowerShell.SPCmdletNewSPCon 
   figurationDatabase
 
--------------------------------------------------------------
 - Script halted!
 - Error creating new farm configuration database
Press any key to exit...

comments

brwalias wrote Feb 24, 2013 at 5:24 PM

Forgot to slip stream SharePoint SP1! All is better now!

mzamaitis wrote Apr 5, 2013 at 9:13 PM

I have the same problem, after creating my slip stream and adding all files to my \SP\SharePoint\Update folder it still errors with same message?
Do I need to perform something else?
  • Using pre-provided credentials...
  • Checking credentials: "COLLECTONET\SP_Install"...Verified.
    Transcript started, output file is C:\Users\SP_Install\Desktop\AutoSPInstaller-

2013-04-05_5-07.rtf

| Automated SP2010 install script |

| Started on: 4/5/2013 5:07:12 PM |

- SharePoint 2010 binaries are already installed.

  • Validating user accounts and passwords...
  • Account "Collectonet\SP_Farm"...Verified.
  • Account "Collectonet\SP_Services"...Verified.
  • Account "Collectonet\SP_PortalAppPool"...Verified.
  • Account "Collectonet\SP_SearchService"...Verified.
  • Account "Collectonet\SP_ProfilesAppPool"...Verified.
  • Account "Collectonet\SP_SearchService"...Verified.
  • Account "Collectonet\SP_SearchContent"...Verified.
  • Account "Collectonet\SP_SearchService"...Verified.
  • Account "Collectonet\SP_ExcelUser"...Verified.
  • Account "Collectonet\SP_VisioUser"...Verified.
  • Account "Collectonet\SP_PerfPointUser"...Verified.

- Account "Collectonet\SP_ExcelUser"...Verified.


  • Creating SQL alias "SP-SQL01"...
  • Testing access to SQL server/instance/alias: SP-SQL01
  • Trying to connect to "SP-SQL01"...Success
  • SQL Server version is: 11.0.3000.0
  • This instance of SQL Server is not clustered
  • Check if COLLECTONET\SP_Install has dbcreator server role...Pass

- Check if COLLECTONET\SP_Install has securityadmin server role...Pass

  • Install based on:
    • D:\Temp\SP\AutoSPInstaller\AutoSPInstallerEOS_CCA_FARM.xml
    • Environment: EOS_CCA_FARM

- Version: 3.2

- Disabling Loopback Check...


- Disabling IE Enhanced Security...


  • Setting services Spooler, AudioSrv and TabletInputService to Manual...
  • Spooler is already stopped and set Manual, no action required.
  • AudioSrv is already stopped and set Manual, no action required.
  • TabletInputService is already stopped and set Manual, no action required.
  • Setting unused services WerSvc to Disabled...
  • WerSvc is already stopped and disabled, no action required.

- Finished disabling services.


- Not changing CRL check behavior.


  • SharePoint 2010 prerequisites appear be already installed - skipping install.


  • Configuring IIS logging...

- D:\IISLogs is already compressed.


  • SharePoint 2010 binaries appear to be already installed - skipping installati

on.


- Office Web Apps binaries appear to be already installed - skipping install.


  • No language packs found in D:\Temp\SP\LanguagePacks, skipping.
  • Currently installed languages:

- English (United States)

  • SharePoint 2010 binary file installation done!

Press any key to proceed with farm configuration...

  • Loading SharePoint Powershell Snapin
    The local farm is not accessible. Cmdlets with FeatureDependencyId are not regis

tered.


  • Checking farm membership for USMANWMDFVIIS14 in "SP_Config"...
  • Attempting to join farm on "SP_Config"...
  • No existing farm found.
  • Creating config database "SP_Config"...
    New-SPConfigurationDatabase : Could not find stored procedure 'sp_dboption'.
    At D:\Temp\SP\AutoSPInstaller\AutoSPInstallerFunctions.ps1:970 char:40
  • New-SPConfigurationDatabase <<<< -DatabaseName "$configDB" -Data
    baseServer "$dbServer" -AdministrationContentDatabaseName "$centralAdminContent
    DB" -Passphrase $secPhrase -FarmCredentials $farmCredential
    • CategoryInfo : InvalidData: (Microsoft.Share...urationDatabase:
      SPCmdletNewSPConfigurationDatabase) [New-SPConfigurationDatabase], SqlExce
      ption
    • FullyQualifiedErrorId : Microsoft.SharePoint.PowerShell.SPCmdletNewSPCon
      figurationDatabase

  • Script halted!
  • Error creating new farm configuration database

Press any key to exit...

| Automated SP2010 install script |
| Started on: 4/5/2013 5:07:12 PM |

| Aborted: 4/5/2013 5:11:31 PM |

Press any key to exit...

brianlala wrote Apr 18, 2013 at 4:14 AM

@mzamaitis, which CU did you slipstream with? Did you also include SP1?

Brian