Problem when installing a second server

Jun 30, 2013 at 6:50 PM
Hi,

I am using autospinstaller to install a SP farm. When I install my second app server I get several strange errors. I installed farms before and I have never experienced
these kind of errors before. I use the same input file as I did on my first server.

server 1 app01
server 2 app02

So for webapps I have http://localhost as url. Also for site collection I have this url in input file.
On first server this results in a webapp with url http://app01 and a site collection with url http://app01 The first problem on the second server happens during webapplication creation. it sees a webapplication named portal is already created.
So the script skips the creation of webapplication on the second server. It then tries to create a site collection with the url http://app02. Problem is that it tries to
do that on a webapplication with url http://app02. So I think shouldn't the script created a webapplication for http://app02? After I change all urls to http://app02 instead of http://localhost the script continues. But I then get these errors. Script continues



Update-SPSecureStoreMasterKey : Secure Store Service did not performed the oper
ation.
At C:\Install\SP\AutoSPInstaller\AutoSPInstallerFunctions.ps1:3199 char:42
  • Update-SPSecureStoreMasterKey <<<< -ServiceApplicationProxy $sec
    ureStore.Id -Passphrase $farmPassphrase
    • CategoryInfo : InvalidData: (Microsoft.Offic...eStoreMasterKey:
      SPUpdateSPSecureStoreMasterKey) [Update-SPSecureStoreMasterKey], EndpointN
      otFoundException
    • FullyQualifiedErrorId : Microsoft.Office.SecureStoreService.PowerShellCm
      dlet.SPUpdateSPSecureStoreMasterKey
Set-SPEnterpriseSearchIndexPartition : Query topology is not inactive and canno
t be changed.
At C:\Install\SP\AutoSPInstaller\AutoSPInstallerFunctions.ps1:3673 char:74
  • $partition | Set-SPEnterpriseSearchIndexPartition <<<
    < -PropertyDatabase $propertyStore.Id.ToString()
    • CategoryInfo : InvalidData: (Microsoft.Offic...hIndexPartition:
      SetSearchIndexPartition) [Set-SPEnterpriseSearchIndexPartition], InvalidOp
      erationException
    • FullyQualifiedErrorId : Microsoft.Office.Server.Search.Cmdlet.SetSearchI
      ndexPartition
    • Setting up crawl addresses for default content source...Get-SPEnterpriseSearc
      hCrawlContentSource : The underlying connection was closed
      : Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.
      At C:\Install\SP\AutoSPInstaller\AutoSPInstallerFunctions.ps1:4155 char:92
  • Get-SPEnterpriseSearchServiceApplication | Get-SPEnterpriseSearchCraw
    lContentSource <<<< | Set-SPEnterpriseSearchCrawlContentSource -StartAddresses
    $crawlStartAddresses
    • CategoryInfo : InvalidData: (Microsoft.Offic...wlContentSource:
      GetSearchCrawlContentSource) [Get-SPEnterpriseSearchCrawlContentSource], W
      ebException
    • FullyQualifiedErrorId : Microsoft.Office.Server.Search.Cmdlet.GetSearchC
      rawlContentSource
Set-SPExcelFileLocation : Cannot find object http://.
At C:\Install\SP\AutoSPInstaller\AutoSPInstallerFunctions.ps1:4802 char:36