Getting an Invalid URI error from Set-SPEnterpriseSearchCrawlContentSource

Jan 27, 2011 at 8:06 PM

Hi Brian

When we run the tool we get the following error.

I have emailed the details to Andrew Woodward and hopefully he will email them on to you as I dont have your email address.

 

Regards

 

Nigel

 

Components.........................................................................Active

- Setting query topology as active...

- Waiting for Query Components...Active

- Creating enterprise search service application proxy...

- Creating network share "SearchShare=C:\Program Files\Microsoft Office Servers\14.0\Data\Office Server\Applications"

Set-SPEnterpriseSearchCrawlContentSource : Invalid URI: The format of the URI c

ould not be determined.

At \\XXXBDEV-DC1.XXXXDEV\Common\SPSlipstream\SP2010\AutoSPInstaller-v2beta\Aut

oSPInstallerFunctions.ps1:1959 char:128

+     Get-SPEnterpriseSearchServiceApplication | Get-SPEnterpriseSearchCrawlCon

tentSource | Set-SPEnterpriseSearchCrawlContentSource <<<<  -StartAddresses $Cr

awlStartAddresses

    + CategoryInfo          : InvalidData: (Microsoft.Offic...wlContentSource:

   SetSearchCrawlContentSource) [Set-SPEnterpriseSearchCrawlContentSource], U 

  riFormatException

    + FullyQualifiedErrorId : Microsoft.Office.Server.Search.Cmdlet.SetSearchC

   rawlContentSource

 

--------------------------------------------------------------

- Launching Configuration Wizard...

- Removing XXXbdev\SPFarm from local Administrators...

- Completed!

Coordinator
Feb 11, 2011 at 12:45 AM

Hi Nigel, I did get (and reply to) Andrew's email, did you get the response? Let me know if it clears things up for you.

Cheers
Brian

Feb 11, 2011 at 7:31 AM

Hi Brian

Thanks – yes everything is working now.

Thanks for your help.

We are using it at the moment for single SharePoint Server deployments (with a separate SQL Server box).

We are now looking at deploying multi server farms using your script.

I will keep you posted.

Regards

Nigel

Nigel Price

SharePoint Consultant

www.cscape.com

cScape Strategic Internet Services Ltd.

4 Pear Tree Court, Clerkenwell, London EC1R 0DS

T +44 (0) 20 7689 8800 F +44 (0) 20 7689 8801

From: brianlala [email removed]
Sent: 11 February 2011 01:46
To: Nigel Price
Subject: Re: Getting an Invalid URI error from Set-SPEnterpriseSearchCrawlContentSource [autospinstaller:243588]

From: brianlala

Hi Nigel, I did get (and reply to) Andrew's email, did you get the response? Let me know if it clears things up for you.

Cheers
Brian

..............................................................................................

Internet communications are not secure and therefore cScape Strategic Internet Services Ltd does not accept legal responsibility for the contents of this message. Any views or opinions presented are solely those of the author and do not necessarily represent those of cScape Strategic Internet Services Ltd.